fredag den 16. maj 2014

Roulade med rabarber

 
Jeg blev til morgen inspireret af en opskrift
på hindbær roulade som blev delt på Facebook på en af
kage siderne.
 
Jeg valgte dog at lave min egen, med de få rabarber,
 som jeg har i min have.
Det blev til denne lækre rabarber roulade som er dejlig
frisk pga. syren fra rabarberne.  
 
Roulade kagebunden laves på følgende måde
 
6 æg
160 g sukker
1 spsk. vanillesukker
120 g mel
 
Fyld:
150 g rabarber
50 g rørsukker
200 ml OMA fløde til piskning (26 % fedt)
Billedet er lånt på nettet
 
 
Sådan gør du:
 
Start med at lav fyldet, så rabarber kompotten
kan nå at køle af .
Skær rabarberne i mindre stykker og
kog dem sammen med rørsukkeret
indtil der fremkommer en fin lind
kompot uden klumper.
 
Pisk fløden stiv og vend rabarber kompotten i når
den er kold.
 
Del æggeblommer og æggehvide.
Pisk æggeblommer med sukker og vanillesukker
til en lys luftig creme.
Pisk æggehviderne stive.
Vend mel lidt efter lidt i æggeblomme cremen, til massen er homogen.
Til sidst vendes de stive æggehvider i massen.
Nu er dejen klar til at blive smurt ud på en
bageplade med bagepapir. Fordel dejen jævnt.
 
Bages ved 210 gr. i ca. 7 min.
 
Når roulade bunden er bagt, vendes den varm over på
et viskestykke og bagepapiret trækkes forsigtigt af.
Rul nu bunden og lad den køle af.
 
Når bunden stadig er lidt lun rulles den ud igen
og fyldet fordeles. Og nu kan rouladen, rulles
sammen igen og den er klar til at
komme på køl indtil den skal spises.
Velbekomme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar