tirsdag den 11. december 2018

Kandiseret appelsinskal til kage dekoration

Kan bruges til kage dekoration, som fyld i kager
eller til osten ved Julefrokosten


2 økologisk appelsiner
370 g sukker 
2 dl vand

Vask appelsinerne og skær forsigt tyndt appelsinskallen af, i lange baner.
Skær nu skallen stykkerne ud i smalle stave.
Put dem i en gryde og dæk stykkerne med koldt vand

Når vandet koger så kog videre i 5 min, 
held vandet fra og tilsæt nyt frisk koldt vand og 
forsæt som ovenfor ialt 3 gange.
Tag nu appelsin strimlerne op ad gryden.
Nu er den bittere smag reduceret væsentligt.

Rengør gryden
Held sukker og vand i gryden
og kog det op til sukkere er smeltet.
Skru ned for varmen og tilsæt appelsin stykkerne.
lad det små koge i ca. 40 min
Rør ofte og hold et vågen øje de sidste 10 minutter.
Når sirup er blevet tykt er det tid til at tage gryden af varmen
nu skal der arbejdes stærkt, før siruppen bliver til krystaller og hård.
Held appelsin stykkerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel stykkerne og lad dem tørre et døgn før de pakkes sammen 
i lufttæt beholder






Ingen kommentarer:

Send en kommentar