lørdag den 21. september 2013

Marcipan æbletærte med chili sirup

 
Min datter lavede denne lækker tærte
for et par uger siden. Den skal helt klart
have en plads her på bloggen.
Den var super dejlig.
 

 
Dej
180 g. hvedemel
100 g. sukker
125 g. Flydende margarine
1 æg

Fyld:
50 g. smør
140 g. marcipan
65 g. sukker
2 æg
1 spsk. citronsaft
3 groftrevne æbler

Pynt:
40 g. hakkede mandler
 
Chili sirup:
3 spsk honning
Saften som er vredet fra de revene æbler
1 lille chili, hakket fint
Maizena til at jævne sirupen
(opvarmes og æblesaft og chili tilsættes honningen og jævnes let med Maizena)
 
    Bland mel og sukker og smuldr smørret i. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen.
        Del dejen i to. Tryk den ene del ud i en springform (med bagepapir over bunden, ca. 24 cm i diameter). Stil formen koldt i ca ½ time.
    Riv marcipanen fint. Smelt smørret i en gryde og kom marcipan, sukker, æg og citronsaft i. Lad blandingen simre under omrøring til den bliver jævn.'
Skræl æblerne og riv dem groft. Læg de revne æbler ovenpå tærtebunden og hæld marcipanmassen over.
Lav strimler/pølser af resten af dejen og læg dem på tværs af hinanden. Pynt med hakkede mandler.
Bages nederst i ovnen i ca. 45 min. 175 grader (almindelig).
Serveres med chili sirup
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar