Min datter lavede denne lækker tærte
for et par uger siden. Den skal helt klart
have en plads her på bloggen.
Den var super dejlig.
Dej
180 g. hvedemel
100 g. sukker
125 g. Flydende margarine
1 æg
Fyld:
50 g. smør
140 g. marcipan
65 g. sukker
2 æg
1 spsk. citronsaft
3 groftrevne æbler
Pynt:
40 g. hakkede mandler
180 g. hvedemel
100 g. sukker
125 g. Flydende margarine
1 æg
Fyld:
50 g. smør
140 g. marcipan
65 g. sukker
2 æg
1 spsk. citronsaft
3 groftrevne æbler
Pynt:
40 g. hakkede mandler
Chili sirup:
3 spsk honning
Saften som er vredet fra de revene æbler
1 lille chili, hakket fint
Maizena til at jævne sirupen
(opvarmes og æblesaft og chili tilsættes honningen og jævnes let med Maizena)
Bland mel og sukker og smuldr smørret i. Tilsæt ægget og saml hurtigt
dejen.
Del dejen i to. Tryk den ene del ud i en springform (med bagepapir
over bunden, ca. 24 cm i diameter). Stil formen koldt i ca ½ time.
Riv marcipanen fint. Smelt smørret i en gryde og kom marcipan, sukker,
æg og citronsaft i. Lad blandingen simre under omrøring til den bliver
jævn.'
Skræl æblerne og riv dem groft. Læg de revne æbler ovenpå tærtebunden
og hæld marcipanmassen over.
Lav strimler/pølser af resten af dejen og læg dem på tværs af
hinanden. Pynt med hakkede mandler.
Bages nederst i ovnen i ca. 45 min. 175
grader (almindelig).
Serveres med chili sirup
Ingen kommentarer:
Send en kommentar